Рецепти
Динстано месо со печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско и пилешко месо со кој нема како да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(400 Грама)

Пилешко месо(400 Грама)

Буковка (печурка)(200 Грама)

Брашно(по потреба )

Бело вино(200 Милилитри)

Сол

Вегета

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото исечено на шницли извалкајте го во брашно, едно по едно парче, па пржете го во врело масло во подлабоко тенџере.
  2. Шницлите се пржат многу малку, колку да не биде живо месото, па се тргаат настрана во чинија.
  3. Откако ќе се испржи целата количина месо, во истото масло ставете ги печурките малку да се пропржат.
  4. Кога и тие ќе бидат готови, се става 1 лажица брашно врз печурките, се промешува.
  5. Потоа во тенџерето се враќа испрженото месо, па се додава виното и се налева со вода колку да се покријат состојките.
  6. Тенџерето се покрива со капак и се остава јадењето да се динста околу 80-90 минути.
  7. Додека месото се вари, постепено испарува течноста и онаа течност што ќе остане ќе биде густа како сос. Месото сервирајте го со сосот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: