Рецепти
Динстано телешко месо Ана Ѓорова

Вкусно подготвено телешко месо во бело вино со лук, печурки и моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(500 Грама)

Морков(2 )

Свежи шампињони(300 Грама)

Лук(1 Главица)

Вода(150 Милилитри)

Бело вино(150 Милилитри)

Сенф

Презла

Брашно

Масло

Бибер

Сол

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото го миеме, го сечеме на парчиња, го мачкаме со сенф, го посолуваме, зачинуваме со мешавина зачини, бибер и го оставаме 15 минути.
  2. Потоа го валкаме во презла, па во брашно и го пржиме во врело масло од двете страни.
  3. Месото го редиме во огноотпорна тава и врз него ги редиме сечканите моркови и печурки, виното, водата, исечканиот лук и маслото.
  4. Покриваме со капак и печеме во загреана рерна на 200 степени околу час и половина.
  5. Готовото телешко месо го сервираме со печени компири и со лук.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: