Рецепти
Динстано телешко месо
Вкусно подготвено телешко месо во бело вино со лук, печурки и моркови
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешко месо(500 Грама)
Морков(2 )
Свежи шампињони(300 Грама)
Лук(1 Главица)
Вода(150 Милилитри)
Бело вино(150 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути
- Месото го миеме, го сечеме на парчиња, го мачкаме со сенф, го посолуваме, зачинуваме со мешавина зачини, бибер и го оставаме 15 минути.
- Потоа го валкаме во презла, па во брашно и го пржиме во врело масло од двете страни.
- Месото го редиме во огноотпорна тава и врз него ги редиме сечканите моркови и печурки, виното, водата, исечканиот лук и маслото.
- Покриваме со капак и печеме во загреана рерна на 200 степени околу час и половина.
- Готовото телешко месо го сервираме со печени компири и со лук.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во
Mmm izgleda vkusno