Рецепти
Домашен чоколаден прелив
Може да го употребите како прелив за сладолед, палачинки или крофни
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Несолен путер(115 Грама)
Какао(1/3 Чаша)
Сол(1/2 Кафена лажица)
Кондензирано млеко(340 Милилитри)
Шеќер(2 Чаши)
Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Путерот растопете го во тенџере на умерен-тивок оган.
- Додајте ги какаото, солта, кондензираното млеко и шеќерот и убаво измешајте ја смесата употребувајќи рачен миксер.
- Потоа гответе 5-7 минути со мешање.
- Тргнете од оган, додајте ја ванилата, измешајте и оставете го преливот да се олади, а потоа чувајте го во стаклени тегли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во