Рецепти
Домашен чоколаден прелив Ана Ѓорова

Може да го употребите како прелив за сладолед, палачинки или крофни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(115 Грама)

Какао(1/3 Чаша)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Кондензирано млеко(340 Милилитри)

Шеќер(2 Чаши)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Путерот растопете го во тенџере на умерен-тивок оган.
  2. Додајте ги какаото, солта, кондензираното млеко и шеќерот и убаво измешајте ја смесата употребувајќи рачен миксер.
  3. Потоа гответе 5-7 минути со мешање.
  4. Тргнете од оган, додајте ја ванилата, измешајте и оставете го преливот да се олади, а потоа чувајте го во стаклени тегли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: