Рецепти
Домашен чоколаден прелив Ана Ѓорова

Може да го употребите како прелив за сладолед, палачинки или крофни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(115 Грама)

Какао(1/3 Чаша)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Кондензирано млеко(340 Милилитри)

Шеќер(2 Чаши)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Путерот растопете го во тенџере на умерен-тивок оган.
  2. Додајте ги какаото, солта, кондензираното млеко и шеќерот и убаво измешајте ја смесата употребувајќи рачен миксер.
  3. Потоа гответе 5-7 минути со мешање.
  4. Тргнете од оган, додајте ја ванилата, измешајте и оставете го преливот да се олади, а потоа чувајте го во стаклени тегли.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: