Рецепти
Домашен чоколаден прелив Ана Ѓорова

Може да го употребите како прелив за сладолед, палачинки или крофни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(115 Грама)

Какао(1/3 Чаша)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Кондензирано млеко(340 Милилитри)

Шеќер(2 Чаши)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Путерот растопете го во тенџере на умерен-тивок оган.
  2. Додајте ги какаото, солта, кондензираното млеко и шеќерот и убаво измешајте ја смесата употребувајќи рачен миксер.
  3. Потоа гответе 5-7 минути со мешање.
  4. Тргнете од оган, додајте ја ванилата, измешајте и оставете го преливот да се олади, а потоа чувајте го во стаклени тегли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: