Рецепти
Домашен чоколаден прелив Ана Ѓорова

Може да го употребите како прелив за сладолед, палачинки или крофни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(115 Грама)

Какао(1/3 Чаша)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Кондензирано млеко(340 Милилитри)

Шеќер(2 Чаши)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Путерот растопете го во тенџере на умерен-тивок оган.
  2. Додајте ги какаото, солта, кондензираното млеко и шеќерот и убаво измешајте ја смесата употребувајќи рачен миксер.
  3. Потоа гответе 5-7 минути со мешање.
  4. Тргнете од оган, додајте ја ванилата, измешајте и оставете го преливот да се олади, а потоа чувајте го во стаклени тегли.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: