Рецепти
Домашен ликер од дуњи Ана Ѓорова

По јадењето, напијте се и уживајте во вкусот на чашка домашен ликер од дуњи и спречете ја болката во стомакот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Дуња(4 )

Горчлив ликер(500 Милилитри)

Шеќер(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Дуњите добро измијте ги, убаво исушете ги со кујнска крпа, а потоа изрендајте ги.
  2. Оставете ги да отстојат и добро процедете го сокот.
  3. Потоа измерете ја добиената течност и додајте толку милилитри алкохол (на 500 мл процеден сок од дуњи се додава 500 мл ликер и 4 супени лажици шеќер).
  4. Измешајте добро сè додека шеќерот целосно се растопи. По потреба додајте уште шеќер.
  5. Потоа повторно процедете ја течноста и прелијте ја во стаклено шише. Добро затворете го и чувајте го еден месец пред употреба. Доколку се направи талог на површината, по неколку дена ликерот повторно филтрирајте го.

 

Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: