Рецепти
Домашна пица со зеленчук Ана Ѓорова

Пица од домашно месено тесто со домати, модар патлиџан, пиперки и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Квасец(20 Грама)

Масло(6-7 Супени лажици)

Црвена пиперка(300 Грама)

Домат(400 Грама)

Модар патлиџан(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Зелени маслинки(10 )

Копар

Босилек

Јајце(4 )

Моцарела сирење(200 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од брашното, квасецот, 2-3 лажици масло и малку сол замесете го тестото, покријте го со крпа и оставете го да стаса.
  2. На загреано масло пржете го сечканиот кромид додека не стане проѕирен, а потоа додајте го сечканиот зеленчук и сол и бибер по вкус.
  3. Сето тоа заедно лесно измешајте го и варете го на тивок оган додека зеленчукот сосема не ја загуби водата.
  4. Тестото расукајте го со дебелина од 1/2 см и развлечете го во подмачкана тава, наредете ги динстуваните состојки, сечкани кругови од тврдоварени јајца, маслинки и парчиња сирење. Печете во загреана рерна околу 20 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: