Рецепти
Домашна пица со зеленчук Ана Ѓорова

Пица од домашно месено тесто со домати, модар патлиџан, пиперки и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Квасец(20 Грама)

Масло(6-7 Супени лажици)

Црвена пиперка(300 Грама)

Домат(400 Грама)

Модар патлиџан(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Зелени маслинки(10 )

Копар

Босилек

Јајце(4 )

Моцарела сирење(200 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од брашното, квасецот, 2-3 лажици масло и малку сол замесете го тестото, покријте го со крпа и оставете го да стаса.
  2. На загреано масло пржете го сечканиот кромид додека не стане проѕирен, а потоа додајте го сечканиот зеленчук и сол и бибер по вкус.
  3. Сето тоа заедно лесно измешајте го и варете го на тивок оган додека зеленчукот сосема не ја загуби водата.
  4. Тестото расукајте го со дебелина од 1/2 см и развлечете го во подмачкана тава, наредете ги динстуваните состојки, сечкани кругови од тврдоварени јајца, маслинки и парчиња сирење. Печете во загреана рерна околу 20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: