Рецепти
Домашни ресани
Одличен начин да ги пречекате гостите
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(550 Грама)
Шеќер(4 Чаши)
Масло(4 Чаши)
Јајце(4 )
Прашок за печиво(1 )
Ванилин шеќер(1 )
Црно чоколадо(100-150 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Се замесуваат брашното, шеќерот, маслото, јајцата, печивото и ванилата.
- Од тестото се прават мали топчиња и се редат во плех подмачкан со масло.
- Се печат 10 минути на 180 степени.
- Откако малку ќе се оладат, се вадат од плехот и се лепат по две парчиња со мармалад.
- Одозгора се декорираат со топено црно чоколадо.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во