Рецепти
Егзотична торта Ана Ѓорова

Декоративна и вкусна торта што може да ја подготвите за разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ванилин шеќер(1 пакетче (за бисквит кората) )

Маргарин(80 грама (за бисквит кората) )

Шеќер(40 грама (за бисквит кората) )

Брашно(125 грама (за бисквит кората) )

Мармалад од кајсии(400 грама (за пандишпанот) )

Вода(6 лажици топла (за пандишпанот) )

Прашок за печиво(1 пакетче (за пандишпанот) )

Ванилин шеќер(1 пакетче (за пандишпанот) )

Нишесте (пченкарен скроб)(50 грама (за пандишпанот) )

Брашно(100 грама (за пандишпанот) )

Шеќер(150 грама (за пандишпанот) )

Јајце(3 (за пандишпанот) )

Желатин(2 Пакувања)

Јагоди

Боровница

Киви

Портокал

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Со миксер се матат состојките за бисквит кората. Се замесува и се става во тавче број 26 да се пече.
  2. Пандишпан: јајцата се матат пенасто со 6 лажици врела вода. Им се додаваат шеќерот и ванилата, потоа и брашното, густинот и печивото.
  3. Пандишпанот се става да се пече и откако ќе се испече, се витка како ролат во влажна крпа. Ролатот се премачкува со мармалад од кајсии, се посипува со кокос и се сече на 15 парчиња.
  4. Бисквит-тестото се поставува на чинија за торта. Се мачка со мармалад од кајсии и врз него се редат парчињата ролат. Се филува со фил од пудинг од ванила, или пак, со матен шлаг.
  5. Врз филот се става овошје и се украсува по желба.
  6. Прелив: желатинот се раствара со 100 мл млака вода. Во сад се става 100 мл вода да зоврие, се истура растворениот желатин и се вари додека да стане проѕирен. Со постојано мешање се лади желатинот и се истура врз овошјето.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: