Рецепти
Филе Велингтон Ана Ѓорова

Вкусен гурмански ручек за искусните готвачи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото се посолува и се наросува со бибер, се мачка со масло и се пече по 10 минуит од секоја страна на скара или ако печете во рерна, се пече 25 минути во рерна на 250 степени.
  2. Кромидот ситно се сечка, па се пржи со сувото месо.
  3. Се додаваат ситно сечканите шампињони и пилешките дробови и се динстаат 10-тина минути.
  4. Потоа се додава доматното пире, се зачинува со сол и бибер и се остава малку да се олади смесата.
  5. Се додаваат 2 изматени јајца и добро се промешува.
  6. Лиснатото тесто се сука во форма на правоаголник, па се нанесува 1/3 од приготвениот фил, а врз него месото.
  7. Врз месото се распоредува преостанатиот фил, па тестото се ролува, така што спојот да биде одозгора.
  8. Од преостанатото тесто се прават ленти и со нив се украсува ролатот.
  9. Се мачка со жолчка и се става во тепсија обложена со хартија за печење.
  10. Се пече 50 минути во рерна на 180 степени.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: