Рецепти
Филе Велингтон Ана Ѓорова

Вкусен гурмански ручек за искусните готвачи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото се посолува и се наросува со бибер, се мачка со масло и се пече по 10 минуит од секоја страна на скара или ако печете во рерна, се пече 25 минути во рерна на 250 степени.
  2. Кромидот ситно се сечка, па се пржи со сувото месо.
  3. Се додаваат ситно сечканите шампињони и пилешките дробови и се динстаат 10-тина минути.
  4. Потоа се додава доматното пире, се зачинува со сол и бибер и се остава малку да се олади смесата.
  5. Се додаваат 2 изматени јајца и добро се промешува.
  6. Лиснатото тесто се сука во форма на правоаголник, па се нанесува 1/3 од приготвениот фил, а врз него месото.
  7. Врз месото се распоредува преостанатиот фил, па тестото се ролува, така што спојот да биде одозгора.
  8. Од преостанатото тесто се прават ленти и со нив се украсува ролатот.
  9. Се мачка со жолчка и се става во тепсија обложена со хартија за печење.
  10. Се пече 50 минути во рерна на 180 степени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: