Рецепти
Филети од ослиќ со прокељ Ана Ѓорова

Необичен рецепт за рибји филети со бадеми, прокељ и сос од ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Изматетего исечканиот лук со 150 мл масло и еден лист жалфија. Додајте ги мелените ореви и матете додека не добиете хомогена смеса. Потоа додајте 40 г кашкавал, малку лимонов сок, сол и бибер и измешајте ги.
  2. Засечете го прокељот и варете го 10 минути во зовриена вода во која сте додале еден ловоров лист и една лажица масло. Потоа префрлете ги во тава во која сте го пропржиле кромидот на масло, па пржете ги 8 минути. На крајот додајте сол и бибер.
  3. Извалкајте ги филетите ослиќ во бадемите (исечкани на листови) и пржете ги на масло додека не заруменат. Потоа префрлете ги во тава и печете ги 6 минути на 180 степени.
  4. Сервирајте ги рибите со прокељот и сосот, кој сте го разредиле малку во топла супа.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: