Рецепти
Филети од риба со зеленчук Ана Ѓорова

Рибји филети во рерна со компир, брокули, морков и топен кашкавал. Одличен ручек од риба.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(2 големи )

Коцка за супа-бујон(1 )

Морков(300 Грама)

Компир(200 Грама)

Брокула(300 Грама)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Лук(1-2 Чешниња)

Сол(0.5 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Кашкавал(150 Грама)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Измиените рибји филети посолете ги и ставете ги да се варат на пареа со лимоновиот сок.
  2. Зеленчуците сварете ги посебно и исечете ги на тенки парчиња.
  3. Од водата каде што се вареа зеленчуците, сварете супа од 1 коцка.
  4. Во огноотпорен сад ставете ги сварените рибји филети и наредете го зеленчукот.
  5. Во сварената супа додајте исечкан лук и уште лимонов сок, рендан кашкавал и како прелив потурете врз рибата во огноотпорниот сад, одозгора изрендајте уште кашкавал и потпечете го јадењето во рерна.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: