Рецепти
Француска мусака Ана Ѓорова

Мусака приготвена на француски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Колбас(4 )

Шунка(100 Грама)

Јајце(4 )

Павлака(200 Милилитри)

Млеко(100 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите сварете ги со лушпата или пак излупете ги и сварете ги во посолена вода.
  2. Во друг сад сварете ги јајцата, а колбасите варете ги неколку минути во врела вода.
  3. Компирот и колбасите исечете ги на тенки парчиња, а јајцата излупете ги и исечете ги на ист начин.
  4. Посолете ги компирите, ставете им малку вегета и измешајте ги.
  5. Намрсете со путер огноотпорен сад и додајте ред компири, па ред колбаси и на крај ред исечени јајца.
  6. Истата постапка повторете ја уште еднаш, а потоа финиширајте со ред компири и парчиња шунка или пршута.
  7. Изматете јајце, додајте му павлака и млеко и со добиената смеса прелијте го јадењето.
  8. Печете на 180 степени околу 40 минути.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: