Рецепти
Француска супа со зеленчук Ана Ристеска

Вкусно француско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Кафена лажица)

Зелка(2 Чаши)

Кромид(1 Чаша)

Морков(1 Чаша)

Целер(1 Чаша)

Компир(1 Чаша)

Вода(1 Чаша)

Коцка за супа-бујон(4 Чаши)

Наут(1 Чаша)

Сечкан магдонос(2 Чаши)

Копар(2 Кафени лажици)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Убаво загрејте го маслото на среден оган. Додајте ја исечканата зелка, сечканиот кромид, сечканите моркови, компири и целер.
  2. Додајте ја водата и бујонот од зеленчук, зовријте. Покријте, намалете го огнот, крчкајте 30 минути.
  3. Додајте ги наутот, магдоносот, копарот и биберот и гответе додека убаво не се свари.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: