Рецепти
Француска супа со зеленчук Ана Ристеска

Вкусно француско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Кафена лажица)

Зелка(2 Чаши)

Кромид(1 Чаша)

Морков(1 Чаша)

Целер(1 Чаша)

Компир(1 Чаша)

Вода(1 Чаша)

Коцка за супа-бујон(4 Чаши)

Наут(1 Чаша)

Сечкан магдонос(2 Чаши)

Копар(2 Кафени лажици)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Убаво загрејте го маслото на среден оган. Додајте ја исечканата зелка, сечканиот кромид, сечканите моркови, компири и целер.
  2. Додајте ја водата и бујонот од зеленчук, зовријте. Покријте, намалете го огнот, крчкајте 30 минути.
  3. Додајте ги наутот, магдоносот, копарот и биберот и гответе додека убаво не се свари.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: