Рецепти
Француска супа со зеленчук
Вкусно француско предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Маслиново масло(2 Кафена лажица)
Зелка(2 Чаши)
Кромид(1 Чаша)
Морков(1 Чаша)
Целер(1 Чаша)
Компир(1 Чаша)
Вода(1 Чаша)
Коцка за супа-бујон(4 Чаши)
Наут(1 Чаша)
Сечкан магдонос(2 Чаши)
Копар(2 Кафени лажици)
Бибер(1/2 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Убаво загрејте го маслото на среден оган. Додајте ја исечканата зелка, сечканиот кромид, сечканите моркови, компири и целер.
- Додајте ја водата и бујонот од зеленчук, зовријте. Покријте, намалете го огнот, крчкајте 30 минути.
- Додајте ги наутот, магдоносот, копарот и биберот и гответе додека убаво не се свари.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во