Рецепти
Француска супа со зеленчук Ана Ристеска

Вкусно француско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Кафена лажица)

Зелка(2 Чаши)

Кромид(1 Чаша)

Морков(1 Чаша)

Целер(1 Чаша)

Компир(1 Чаша)

Вода(1 Чаша)

Коцка за супа-бујон(4 Чаши)

Наут(1 Чаша)

Сечкан магдонос(2 Чаши)

Копар(2 Кафени лажици)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Убаво загрејте го маслото на среден оган. Додајте ја исечканата зелка, сечканиот кромид, сечканите моркови, компири и целер.
  2. Додајте ја водата и бујонот од зеленчук, зовријте. Покријте, намалете го огнот, крчкајте 30 минути.
  3. Додајте ги наутот, магдоносот, копарот и биберот и гответе додека убаво не се свари.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: