Рецепти
Француска супа со зеленчук Ана Ристеска

Вкусно француско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Кафена лажица)

Зелка(2 Чаши)

Кромид(1 Чаша)

Морков(1 Чаша)

Целер(1 Чаша)

Компир(1 Чаша)

Вода(1 Чаша)

Коцка за супа-бујон(4 Чаши)

Наут(1 Чаша)

Сечкан магдонос(2 Чаши)

Копар(2 Кафени лажици)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Убаво загрејте го маслото на среден оган. Додајте ја исечканата зелка, сечканиот кромид, сечканите моркови, компири и целер.
  2. Додајте ја водата и бујонот од зеленчук, зовријте. Покријте, намалете го огнот, крчкајте 30 минути.
  3. Додајте ги наутот, магдоносот, копарот и биберот и гответе додека убаво не се свари.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: