Рецепти
Француски компир Ана Ристеска

Француски специјалитет од компир кој е одлично главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Домат(1 )

Рузмарин(малку )

Моцарела сирење(125 Грама)

Лук(1 Чешне)

Јајце(4 )

Млеко(100 Милилитри)

Сол

Бибер

Печеница(150 Грама)

Рендан пармезан

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Компирот се вари со лушпа 30 минути.
  2. Доматот се лупи, се вадат семките и се сечка на ситни коцки. И моцарелата се сечка ситно. Чешнето лук се ренда на ситно ренде, а печеницата се сечка на коцки.
  3. Јајцата се матат заедно со млекото и со рузмаринот, се додаваат сол и бибер.
  4. Компирот се лупи и се сече на плочки со иста дебелина. Во подмачкано тавче со путер се редат наизменично компирот, доматот, моцарелата и печеницата.
  5. Францускиот компир одозгора се полева со млеко измешано со јајца и со пармезан и се пече 30-40 минути во загреана рерна на 220 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: