Рецепти
Фритата ролат Ана Ѓорова

Потпечен ролат од јајца со фил од спанаќ, сирење и шунка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Рендан пармезан(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол

Спанаќ(100 Грама)

Рикота сирење(100 Грама)

Рендан кашкавал(1 Супена лажица)

Шунка(200 Грама)

Млад кромид(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Спанаќот сварете го кратко во зовриена вода со малку сол.
  2. Исечете ја шунката на коцки и измешајте ја со обарениот спанаќ исечкан на парчиња, исечканиот млад кромид, сирењето, ренданиот кашкавал и малку сол.
  3. Јајцата изматете ги со лажичка сол, 2 лажици вода и со лажица рендан пармезан.
  4. Во поголема тава на умерен оган загрејте 2 лажици маслиново масло и кога убаво ќе се загрее маслото, додајте ги матените јајца. Не мешајте, оставете да се испржат на едната страна додека убаво фатат кора.
  5. Потоа врз фритатата додајте го филот од спанаќ и шунка и свиткајте ја во ролат, но внимателно за да не се растури ролатот.
  6. Ролатот ставете го во плех врз хартија за печење и печете го 10 минути во веќе загреана рерна на 180 степени.
  7. Ролатот исечете го на парчиња, оставете го малку да се излади и послужете го.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: