Рецепти
Германска чоколадна пита Ана Ристеска

Вкусна чоколадна пита по германски рецепт на која нема да и одолеете. Може да се направи и со обични ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(1 )

Путер(1/2 Чаша)

Црно чоколадо(1 1/4 Чаша)

Брашно(1/2 Чаша)

Шеќер(1/2 Чаша)

Кафеав шеќер(1/2 Чаша)

Јајце(2 )

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Пекан ореви(1 Чаша)

Кокосови снегулки(3/4 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени
  2. Лиснатото тесто ставете го на тава за пита и натапкајте го.
  3. Стопете ги путерот и чоколадото во еден сад.
  4. Во посебен сад ставете ги брашното и шеќерите. Додајте ја смесата со чоколадото и промешајте.
  5. Едно по едно додавајте ги јајцата и ванилата.
  6. Додајте ги и исечканите пекани, кокосовите снегулки и 1/4 црно чоколадо исечкано на мали коцкичи.
  7. Сипете го филот врз тестото, убаво распоредете го и печете ја питата 35-40 минути.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: