Рецепти
Гиро Ана Ѓорова

Домашно гиро со чадено месо и цаѕики сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(100 Милилитри)

Квасец(1/4 )

Сол(малку )

Брашно(по потреба )

Чаден пилешки стек(500 Грама)

Лук(1 Чешне)

Кисели краставички(2 )

Павлака(4 Супени лажици)

Мајонез(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Сенф

Домат

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

ТОРТИЉИ:

  1. Се замесува тесто со 100 мл топла вода, квасец, сол и брашно, па се остава да стаса.
  2. Потоа се прават мали топчиња со големина на лимон, се расукуваат на тенки кругови и се пржат во тава од двете страни, како палачинки.

ФИЛ:

  1. Чаденото месо исечете го на тенки парченца или исцепкајте го и стоплете го во микробранова печка или по желба малку запржете го.

ЦАЅИКИ СОС:

  1. Чешнето лук исечкајте го ситно, а киселите кратавички изрендајте ги или исечкајте ги во сечко.
  2. Ставете ги во сад и измешајте ги со мајонезот и павлаката додека смесата не се соедини.
  3. Тортиљите премачкајте ги прво со сосот, додајте малку сенф, па ставете го филот. Додајте го кромидот исечкан на кругови, доматот и по желба малку помфрит. Затворете го гирото со дрвени чепкалки и додајте сол, кечап и мајонез по желба.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: