Рецепти
Глазирани стапчиња со ореви Ана Ѓорова

Десерт од ореви и какао во чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Шеќер(120 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Маргарин(210 Грама)

Мелени ореви(150 Грама)

Жолчка од јајце(1 )

Рум(1 Супена лажица)

Шеќер во прав(1 Супена лажица)

Какао(2 Супени лажици)

Млеко(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(60 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути + 30 минути да отстои тестото

  1. Брашното просејте го заедно со печивото, па во нив раздробете 150 грама маргарин.
  2. Додајте ги потоа ванилиниот шеќер, 120 грама шеќер, мелените ореви, жолчката, румот и брзо замесете тврдо тесто.
  3. Поделете го тестото на два дела. Во едната половина додајте мешавина од какао, 1 лажица шеќер во прав и млеко. Двете теста оставете ги да отстојат половина час.
  4. Тестата расукајте ги во еднакво дебела кора, исечете ги на 5 см долги парчиња и печете ги 15-20 минути на умерена температура.
  5. Печените стапчиња глазирајте ги до половина или целите.

*Глазура: стопете го чоколадото и 60 грама путер на пареа врз сад со вода и добро промешајте.

Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: