Рецепти
Гнезда од шпагети Ана Ристеска

Интересен италијански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(400 Грама)

Тиквичка(1 )

Морков(2 )

Магдонос(1/2 Китка)

Копар(1/2 Китка)

Сирење(100 Грама)

Масло(1 Супена лажица)

Црвен вински оцет(2 Супени лажици)

Сенф(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Шпагетите сварете ги во солена вода, во меѓувреме исечете ги на долги резанки измиените и излупени тиквички и моркови.
  2. Исечкајте ги магдоносот и копарот, а сирењето исечкајте го на коцкички.
  3. Зеленчукот издинстајте го на една лажица масло и ставете ги во него исцедените шпагети. Кратко загрејте ја целата смеса.
  4. Со помош на лажица и вилушка обликувајте гнезда од шпагетите и зеленчукот.
  5. Посебно измешајте го маслото со оцетот, сенфот и павлаката. Додајте ги ситно сечканите магдонос и копар, коцкичките сирење, солта, биберот и лимоновиот сок, па со добиената смеса прелијте ги гнездата.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: