Рецепти
Гнезда од шпагети
Интересен италијански специјалитет
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Шпагети(400 Грама)
Тиквичка(1 )
Морков(2 )
Магдонос(1/2 Китка)
Копар(1/2 Китка)
Сирење(100 Грама)
Масло(1 Супена лажица)
Црвен вински оцет(2 Супени лажици)
Сенф(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути
- Шпагетите сварете ги во солена вода, во меѓувреме исечете ги на долги резанки измиените и излупени тиквички и моркови.
- Исечкајте ги магдоносот и копарот, а сирењето исечкајте го на коцкички.
- Зеленчукот издинстајте го на една лажица масло и ставете ги во него исцедените шпагети. Кратко загрејте ја целата смеса.
- Со помош на лажица и вилушка обликувајте гнезда од шпагетите и зеленчукот.
- Посебно измешајте го маслото со оцетот, сенфот и павлаката. Додајте ги ситно сечканите магдонос и копар, коцкичките сирење, солта, биберот и лимоновиот сок, па со добиената смеса прелијте ги гнездата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во