Рецепти
Гнезда од шпагети Ана Ристеска

Интересен италијански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(400 Грама)

Тиквичка(1 )

Морков(2 )

Магдонос(1/2 Китка)

Копар(1/2 Китка)

Сирење(100 Грама)

Масло(1 Супена лажица)

Црвен вински оцет(2 Супени лажици)

Сенф(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Шпагетите сварете ги во солена вода, во меѓувреме исечете ги на долги резанки измиените и излупени тиквички и моркови.
  2. Исечкајте ги магдоносот и копарот, а сирењето исечкајте го на коцкички.
  3. Зеленчукот издинстајте го на една лажица масло и ставете ги во него исцедените шпагети. Кратко загрејте ја целата смеса.
  4. Со помош на лажица и вилушка обликувајте гнезда од шпагетите и зеленчукот.
  5. Посебно измешајте го маслото со оцетот, сенфот и павлаката. Додајте ги ситно сечканите магдонос и копар, коцкичките сирење, солта, биберот и лимоновиот сок, па со добиената смеса прелијте ги гнездата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: