Рецепти
Говедско месо со лук и ѓумбир Ана Ѓорова

Говедско месо во вкусен сос кој нема да Ве остави рамнодушни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лук(3 Чешниња)

Ѓумбир(1 )

Кафеав шеќер(1/4 Чаша)

Соја сос(3 Супени лажици)

Оцет(1 Супена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Говедско филе на парчиња(700 Грама)

Спанаќ(700 Грама)

Коријандер(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Изблендирајте 2 чешниња лук, ѓумбир, кафеав шеќер, соја сос, оцет, сол и бибер, а потоа ставете ја смесата во мала загреана тава да додека не зоврие, па тргнете настрана.
  2. Говедското филе исушете го со салфетка, зачинете го по вкус, ставете му масло и пржете го во друга тава со 1/2 супена лажица загреано масло по 3 – 5 минути од двете страни, а потоа ставете го во чинија настрана.
  3. Во меѓувреме убаво измијте го и исечкајте го спанаќот и пропржете го во тенџере заедно со 1 чешне лук, сол и бибер по желба.
  4. Ставете го сосот од малата тава повторно на оган и додајте го исечканиот коријандер и кратко промешајте. Полијте го сосот врз месото, додајте го спанаќот, декорирајте со коријандер и послужете.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: