Рецепти
Говедско месо со лук и ѓумбир Ана Ѓорова

Говедско месо во вкусен сос кој нема да Ве остави рамнодушни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лук(3 Чешниња)

Ѓумбир(1 )

Кафеав шеќер(1/4 Чаша)

Соја сос(3 Супени лажици)

Оцет(1 Супена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Говедско филе на парчиња(700 Грама)

Спанаќ(700 Грама)

Коријандер(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Изблендирајте 2 чешниња лук, ѓумбир, кафеав шеќер, соја сос, оцет, сол и бибер, а потоа ставете ја смесата во мала загреана тава да додека не зоврие, па тргнете настрана.
  2. Говедското филе исушете го со салфетка, зачинете го по вкус, ставете му масло и пржете го во друга тава со 1/2 супена лажица загреано масло по 3 – 5 минути од двете страни, а потоа ставете го во чинија настрана.
  3. Во меѓувреме убаво измијте го и исечкајте го спанаќот и пропржете го во тенџере заедно со 1 чешне лук, сол и бибер по желба.
  4. Ставете го сосот од малата тава повторно на оган и додајте го исечканиот коријандер и кратко промешајте. Полијте го сосот врз месото, додајте го спанаќот, декорирајте со коријандер и послужете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: