Рецепти
Говедско со кромид Ана Ѓорова

Турски рецепт за говедско месо што традиционално се сервира со пилав

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(900 Грама)

Путер(3 Супени лажици)

Домат(2 )

Кромид(450 грама мали главици )

Лук(2 Чешниња)

Оцет(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

Доматен сос(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа

  1. Исечете го месото на коцки и пржете го на путер 1 час на тивок оган во поклопена тава. Повремено протресувајте ја тавата за да не загори месото.
  2. Потоа додајте ги исечканите домати, целите главици кромид, лукот, зачините, оцетот и доматниот сок.
  3. Поклопете ги и продолжете да ги пржите на тивок оган 1 час или додека да омекне месото. Јадењето не треба да биде суво туку треба да има свој сос што пуштил од состојките. По потреба, додајте малку топла вода.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: