Рецепти
Говедско со кромид
Турски рецепт за говедско месо што традиционално се сервира со пилав
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Турска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Говедско месо(900 Грама)
Путер(3 Супени лажици)
Домат(2 )
Кромид(450 грама мали главици )
Лук(2 Чешниња)
Оцет(2 Супени лажици)
Доматен сос(250 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа
- Исечете го месото на коцки и пржете го на путер 1 час на тивок оган во поклопена тава. Повремено протресувајте ја тавата за да не загори месото.
- Потоа додајте ги исечканите домати, целите главици кромид, лукот, зачините, оцетот и доматниот сок.
- Поклопете ги и продолжете да ги пржите на тивок оган 1 час или додека да омекне месото. Јадењето не треба да биде суво туку треба да има свој сос што пуштил од состојките. По потреба, додајте малку топла вода.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во