Рецепти
Говедско со кромид Ана Ѓорова

Турски рецепт за говедско месо што традиционално се сервира со пилав

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(900 Грама)

Путер(3 Супени лажици)

Домат(2 )

Кромид(450 грама мали главици )

Лук(2 Чешниња)

Оцет(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

Доматен сос(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа

  1. Исечете го месото на коцки и пржете го на путер 1 час на тивок оган во поклопена тава. Повремено протресувајте ја тавата за да не загори месото.
  2. Потоа додајте ги исечканите домати, целите главици кромид, лукот, зачините, оцетот и доматниот сок.
  3. Поклопете ги и продолжете да ги пржите на тивок оган 1 час или додека да омекне месото. Јадењето не треба да биде суво туку треба да има свој сос што пуштил од состојките. По потреба, додајте малку топла вода.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: