Рецепти
Говедско со зеленчук Ана Ристеска

Македонски ручек по оригинален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(500 Грама)

Сушен зеленчук(1 Кафена лажица)

Компир(500 Грама)

Кромид(3 Главици)

Масло(1 Кафена лажица)

Тестенини(125 Грама)

Бибер

Млад лук(1/2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Говедското ставете го во литар и пол солена вода што врие. Додајте ги сушените зачини и варете на ниска температура околу 1 час и 15 минути.
  2. Извадете го зеленчукот и додајте го компирот исечкан на коцкички од околу 3 см. Варете го сето ова уште 20 минути.
  3. На масло испржете го кромидот исечкан на коцки. Тестенината барете ја околу 12 минути, па потоа одлијте ја од водата. Говедското исечете го на коцки и заедно со тестенините додајте го на чорбата.
  4. Зачинете по вкус и сервирајте го во соодветна чинија. Одозора посипете со исечкан млад лук или магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: