Рецепти

Говедско со зеленчук
Македонски ручек по оригинален рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Говедско месо(500 Грама)
Сушен зеленчук(1 Кафена лажица)
Компир(500 Грама)
Кромид(3 Главици)
Масло(1 Кафена лажица)
Тестенини(125 Грама)
Млад лук(1/2 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути
- Говедското ставете го во литар и пол солена вода што врие. Додајте ги сушените зачини и варете на ниска температура околу 1 час и 15 минути.
- Извадете го зеленчукот и додајте го компирот исечкан на коцкички од околу 3 см. Варете го сето ова уште 20 минути.
- На масло испржете го кромидот исечкан на коцки. Тестенината барете ја околу 12 минути, па потоа одлијте ја од водата. Говедското исечете го на коцки и заедно со тестенините додајте го на чорбата.
- Зачинете по вкус и сервирајте го во соодветна чинија. Одозора посипете со исечкан млад лук или магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во