Рецепти
Грантирани пилешки гради Ана Ристеска

Вкусен ручек од пилешки гради во сос од кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пилешкото месо го толчиме со дрвен чук. Потоа го засекуваме.
  2. На оган ставаме тава за пржење и во неа ставаме путер и маслиново масло да се загреат. Во тавата ги ставаме парчињата пилешко месо, ги посолуваме и зачинуваме со мелен црн пипер.
  3. Кашкавалот го рендаме на покрупната страна од рендето и го собираме во еден сад. Во садот ја додаваме хоплата и промешуваме со лажица.
  4. Месото во тавата го превртуваме за да биде рамномерно испржено од двете страни.
  5. Земаме една тава за печење. Врз месото го ставаме преливот од кашкавал и хопла. Тавата ја ставаме во рерна. Печеме 3-4 минути на темпераура од 200 степени.
  6. Ја вадиме тавата од рерна и ја ставаме на работната маса. Со лажица решетка парчињата месо ги ставаме на чинија, а потоа со лажица ги поливаме со сосот во кој се подготвуваа.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: