Рецепти

Грантирани пилешки гради
Вкусен ручек од пилешки гради во сос од кашкавал
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Пилешкото месо го толчиме со дрвен чук. Потоа го засекуваме.
- На оган ставаме тава за пржење и во неа ставаме путер и маслиново масло да се загреат. Во тавата ги ставаме парчињата пилешко месо, ги посолуваме и зачинуваме со мелен црн пипер.
- Кашкавалот го рендаме на покрупната страна од рендето и го собираме во еден сад. Во садот ја додаваме хоплата и промешуваме со лажица.
- Месото во тавата го превртуваме за да биде рамномерно испржено од двете страни.
- Земаме една тава за печење. Врз месото го ставаме преливот од кашкавал и хопла. Тавата ја ставаме во рерна. Печеме 3-4 минути на темпераура од 200 степени.
- Ја вадиме тавата од рерна и ја ставаме на работната маса. Со лажица решетка парчињата месо ги ставаме на чинија, а потоа со лажица ги поливаме со сосот во кој се подготвуваа.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во