Рецепти
Грав на француски начин
Варен и динстан грав со магдонос како гарнир или главно јадење. Добар апетит!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Грав(250 Грама)
Кромид(2 Главици)
Магдонос(1 Китка)
Павлака(2 Децилитри)
Масло(1 Супена лажица)
Сол(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Гравот се вари во солена вода со малку масо, а потоа се процедува.
- Кромидот се чисти и се сечка многу ситно.
- Во тава се загрева масло, па се пржи ситно исчканиот кромид додека добие убава жолта боја.
- Потоа се додава исцедениот грав и кратко се динста.
- Гравот се меша со ситно сечкан магдонос и се посипува со павлака по желба, па се сервира.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во