Рецепти
Грав на француски начин Ана Ѓорова

Варен и динстан грав со магдонос како гарнир или главно јадење. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(250 Грама)

Кромид(2 Главици)

Магдонос(1 Китка)

Павлака(2 Децилитри)

Масло(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Гравот се вари во солена вода со малку масо, а потоа се процедува.
  2. Кромидот се чисти и се сечка многу ситно.
  3. Во тава се загрева масло, па се пржи ситно исчканиот кромид додека добие убава жолта боја.
  4. Потоа се додава исцедениот грав и кратко се динста.
  5. Гравот се меша со ситно сечкан магдонос и се посипува со павлака по желба, па се сервира.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: