Рецепти
Грав на француски начин Ана Ѓорова

Варен и динстан грав со магдонос како гарнир или главно јадење. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(250 Грама)

Кромид(2 Главици)

Магдонос(1 Китка)

Павлака(2 Децилитри)

Масло(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Гравот се вари во солена вода со малку масо, а потоа се процедува.
  2. Кромидот се чисти и се сечка многу ситно.
  3. Во тава се загрева масло, па се пржи ситно исчканиот кромид додека добие убава жолта боја.
  4. Потоа се додава исцедениот грав и кратко се динста.
  5. Гравот се меша со ситно сечкан магдонос и се посипува со павлака по желба, па се сервира.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: