Рецепти
Гулаш од зајак Ана Ѓорова

Зајачкото месо содржи голема количина на белковини, лесно е сварливо и помага во стабилизација на метаболизмот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1.5 Килограми)

Путер(3 Супени лажици)

Кромид(3 Главици)

Кисела павлака(1 Пакување)

Брашно(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зајачкото месо се чисти и се сече на парчиња.
  2. Во растопениот путер се пржи кромидот, се додава месото, сол, бибер, се пропржува уште малку и се остава да се динста околу 20тина минути на тивок оган.
  3. Потоа се додава малку вода (или варена супа), се поклопува и се динста дополнително додека не омекне месото. Ако е потребно додајте уште течност.
  4. Во готовиот гулаш се става кисела павлака и уште малку се остава да проврие заедно со месото. Послужете како со варен компир и зелена салата.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: