Рецепти
Гулаш со свински џигер Ана Ѓорова

Свински џигер во доматен сос за едноставен, а вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(500 Грама)

Кромид(3-4 помали Главици)

Доматно пире(4 Супени лажици)

Масло

Вегета

Ловоров лист

Рузмарин

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Џигерот се сече на ситни парчиња и се пропржува во тенџере со малку масло.
  2. Кромидот ситно се сечка и посебно се пропржува во масло на тивко колку да омекне.
  3. Откако џигерот малку ќе се пропржи, се додава во тенџерето со кромидот и уште малку заедно се пржат.
  4. Потоа се додаваат 4 лажици доматно пире и се зачинува, сето тоа убаво се промешува и се додава 1/2 литар вода да го покрие џигерот.
  5. Се остава малку да проврие за да се добие убав сос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: