Рецепти
Гулаш со свински џигер
Свински џигер во доматен сос за едноставен, а вкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Џигерот се сече на ситни парчиња и се пропржува во тенџере со малку масло.
- Кромидот ситно се сечка и посебно се пропржува во масло на тивко колку да омекне.
- Откако џигерот малку ќе се пропржи, се додава во тенџерето со кромидот и уште малку заедно се пржат.
- Потоа се додаваат 4 лажици доматно пире и се зачинува, сето тоа убаво се промешува и се додава 1/2 литар вода да го покрие џигерот.
- Се остава малку да проврие за да се добие убав сос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во