Рецепти
Гулаш со свински џигер Ана Ѓорова

Свински џигер во доматен сос за едноставен, а вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(500 Грама)

Кромид(3-4 помали Главици)

Доматно пире(4 Супени лажици)

Масло

Вегета

Ловоров лист

Рузмарин

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Џигерот се сече на ситни парчиња и се пропржува во тенџере со малку масло.
  2. Кромидот ситно се сечка и посебно се пропржува во масло на тивко колку да омекне.
  3. Откако џигерот малку ќе се пропржи, се додава во тенџерето со кромидот и уште малку заедно се пржат.
  4. Потоа се додаваат 4 лажици доматно пире и се зачинува, сето тоа убаво се промешува и се додава 1/2 литар вода да го покрие џигерот.
  5. Се остава малку да проврие за да се добие убав сос.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: