Рецепти
Холандски сос од лимонов сок Ана Ѓорова

Сос кој совршено оди со аспарагус или варена зелка, а може да Ви послужи и во комбинација со бело пилешко месо и риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Жолчка од јајце(2 )

Вегета(1 Супена лажица)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

Вода(2.5 Децилитри)

Путер(100 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете 2.5 децилитри вода, вегета и малку варете, а потоа ставете настрана да се олади.
  2. Измешајте ги жолчките со густин (може да употребите и брашно), додајте ја водата и гответе на пареа. Мешајте со маталка додека смесата не се згусне и не стане кремаста.
  3. Стопете го путерот и потоа веднаш додајте го во кремастата смеса. Додајте лимонов сок и бибер и убаво промешајте. Прелијте го сосот врз јадењето додека е сè уште топол.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: