Рецепти
Холандски сос од лимонов сок Ана Ѓорова

Сос кој совршено оди со аспарагус или варена зелка, а може да Ви послужи и во комбинација со бело пилешко месо и риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Жолчка од јајце(2 )

Вегета(1 Супена лажица)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

Вода(2.5 Децилитри)

Путер(100 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете 2.5 децилитри вода, вегета и малку варете, а потоа ставете настрана да се олади.
  2. Измешајте ги жолчките со густин (може да употребите и брашно), додајте ја водата и гответе на пареа. Мешајте со маталка додека смесата не се згусне и не стане кремаста.
  3. Стопете го путерот и потоа веднаш додајте го во кремастата смеса. Додајте лимонов сок и бибер и убаво промешајте. Прелијте го сосот врз јадењето додека е сè уште топол.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: