Рецепти
Интегрален ориз со печурки и спанаќ Ана Ѓорова

Рецепт за ручек богат со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрален ориз(1 Чаша)

Спанаќ(500 Грама)

Вода(3 Чаши)

Свежи шампињони(250 Грама)

Црн грав(1 Чаша)

Млад лук(1 Чешне)

Соја сос(2 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Рузмарин(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во тенџере најпрвин ставете го младиот грав да се обари.
  2. Во друг сад кога ќе зоврие водата додајте го исчистениот ориз, претходно потопен во вода.
  3. Кога ќе зоврие, намалете ја температурата, покријте го садот и оставете го околу 45 минути.
  4. Тргнете го од шпоретот и оставете да се олади околу 15 минути.
  5. Во тавче за готвење ставете ги печурките и малку млад лук со малку вода и нежно мешајте на слаб оган околу 5 минути.
  6. Додајте ги младиот обарен грав и спанаќот, покријте го садот и гответе на слаб оган околу 3 до 4 минути додека не свене спанаќот.
  7. Потоа додајте го сосот од соја.
  8. Сè тоа измешајте го со претходно подготвениот ориз.
  9. Можете да зачините по желба со био зачин, рузмарин или црн пипер, во зависност што сакате повеќе. По желба додајте и мелен буковец, сушен или свеж магдонос, оригано.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: