Рецепти
Интегрален ориз со печурки и спанаќ Ана Ѓорова

Рецепт за ручек богат со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрален ориз(1 Чаша)

Спанаќ(500 Грама)

Вода(3 Чаши)

Свежи шампињони(250 Грама)

Црн грав(1 Чаша)

Млад лук(1 Чешне)

Соја сос(2 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Рузмарин(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во тенџере најпрвин ставете го младиот грав да се обари.
  2. Во друг сад кога ќе зоврие водата додајте го исчистениот ориз, претходно потопен во вода.
  3. Кога ќе зоврие, намалете ја температурата, покријте го садот и оставете го околу 45 минути.
  4. Тргнете го од шпоретот и оставете да се олади околу 15 минути.
  5. Во тавче за готвење ставете ги печурките и малку млад лук со малку вода и нежно мешајте на слаб оган околу 5 минути.
  6. Додајте ги младиот обарен грав и спанаќот, покријте го садот и гответе на слаб оган околу 3 до 4 минути додека не свене спанаќот.
  7. Потоа додајте го сосот од соја.
  8. Сè тоа измешајте го со претходно подготвениот ориз.
  9. Можете да зачините по желба со био зачин, рузмарин или црн пипер, во зависност што сакате повеќе. По желба додајте и мелен буковец, сушен или свеж магдонос, оригано.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: