Рецепти
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони Ана Ѓорова

Тавата ориз и месо на овој начин е многу вкусна и зачинета, а шампињоните ѝ даваат дополнителен шмек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Оризот се вари во 750 мл вода околу половина час.
  2. Откако ќе се свари, се процедува и се остава настрана.
  3. Копанчињата се варат околу половина час.
  4. Во загреаната тава во масло се пржат исечканите кромид, пиперка, домат и морков.
  5. Се додаваат шампињоните и се пропржува уште 2-3 минути.
  6. Се додава оризот во тавата и се меша убаво, па се додаваат и сите зачини.
  7. Се полева со водата во која што се вареа копанчињата и се додаваат и копанчињата.
  8. Садот се става во рерна да изврие водата околу 45 минути, но не смее да се пресуши.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: