Рецепти
Интегрални колачиња со афион Ана Ѓорова

Солени интегрални колачи што се подготвуваат едноставно, а се одлични за ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Путер

Сирење(300 Грама)

Афион(3 Супени лажици)

Сусам(3 Супени лажици)

Бело вино(100 Милилитри)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во брашното ги додаваме солта и прашакот за печиво и убаво промешуваме.
  2. Го додаваме путерот исечкан на коцки или маргаринот и повторно убаво мешаме.
  3. Ги додаваме сите други состојки (освен белките) и убаво го замесуваме тестото во хомогена смеса.
  4. Го делиме тестото на 6 еднакви дела.
  5. Секој дел го сукаме во правоаголна кора, ја премачкуваме со белките и со сусамот и ја сечеме на кругови.
  6. Колачињата ги ставаме во подмачкан плех и ги печеме додека фатат кора и убава боја.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: