Рецепти
Интегрални панцероти со фил од компири Ана Ѓорова

Интегрални панцероти со фил од пржени компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 грама од кои 2/4 е интегрално брашно, 1/4 пченкарно и 1/4 бело брашно )

Квасец(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Јогурт(200 Милилитри)

Јајце(2 )

Компир(4 )

Кромид(1 Главица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Маргарин(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во сад се ставаат 500 грама брашно (од кое 2/4 е интегрално брашно, 1/4 пченкарно и 1/4 бело брашно), шеќерот, солта, 1 јајце и јогуртот. Се замесува меко тесто и се остава да стаса 30 минути.
  2. Од тестото потоа се прават мали топчиња, од секое топче се развлекува кора во мал круг и се наросува со пченкарно брашно.
  3. Филот се приготвува од изренданите и испржени компири со кромидот (посолени и наросени со 1 лажичка бибер), потоа процедени од течноста.
  4. Секое развлечено топче се става во калап за панцероти, се полни со фил, па се притиска за да се затвори убаво и да се добие форма на панцерота.
  5. Секоја панцерота се премачкува со разматено јајце и се наросува со сусам, ким или друго по желба.
  6. Се оставаат уште 15 минути да достасаат, а потоа се ставаат во рерна на 200°C да се печат.
  7. Пред крајот се вадат и се попрскуваат со 100 мл вода во која има 1 лажица маргарин (ова ги прави помеки панцеротите).
  8. Потоа се печат уште 5 минути, па се послужуваат.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: