Рецепти
Истарски канелони со сос од домати Ана Ѓорова

Полнети похувани канелони на истарски начин, со шунка, пршут, печурки и кравјо сирење – совршен избор за брз и вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Палачинки(8 )

Младо кравјо сирење(200 Грама)

Пршута(50 Грама)

Шунка(80 Грама)

Свежи шампињони(80 Грама)

Јајце(2 )

Леб(80 Грама)

Домат(200 Грама)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пршутата и шунката исечете ги на ситни коцки, а исчистените шампињони на листови.
  2. На малку масло кратко пропржете ги прво пршутата и шунката, а потоа додајте ги шампињоните и биберот.
  3. Одвојте 1/3 од смесата во тавата, а останатиот дел пржете го со пасирано свежо кравјо сирење.
  4. Со добиената смеса наполнете ги палачинките и свиткајте ги како канелони.
  5. Полнетите канелони премечкајте ги со разматени јајца, извалкајте ги во лебни трошки (за панирање на канелоните најдобро е да искористите постар леб), а потоа пржете ги во врело масло.
  6. Преостанатиот сос измешајте го со парчиња исечкан домат, малку разредете го, зачинете го со вегета и послужете го со готовите канелони. Декорирајте со маслинки и парчиња пршут, а по желба наросете и пармезан.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: