Рецепти
Истарски канелони со сос од домати Ана Ѓорова

Полнети похувани канелони на истарски начин, со шунка, пршут, печурки и кравјо сирење – совршен избор за брз и вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Палачинки(8 )

Младо кравјо сирење(200 Грама)

Пршута(50 Грама)

Шунка(80 Грама)

Свежи шампињони(80 Грама)

Јајце(2 )

Леб(80 Грама)

Домат(200 Грама)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пршутата и шунката исечете ги на ситни коцки, а исчистените шампињони на листови.
  2. На малку масло кратко пропржете ги прво пршутата и шунката, а потоа додајте ги шампињоните и биберот.
  3. Одвојте 1/3 од смесата во тавата, а останатиот дел пржете го со пасирано свежо кравјо сирење.
  4. Со добиената смеса наполнете ги палачинките и свиткајте ги како канелони.
  5. Полнетите канелони премечкајте ги со разматени јајца, извалкајте ги во лебни трошки (за панирање на канелоните најдобро е да искористите постар леб), а потоа пржете ги во врело масло.
  6. Преостанатиот сос измешајте го со парчиња исечкан домат, малку разредете го, зачинете го со вегета и послужете го со готовите канелони. Декорирајте со маслинки и парчиња пршут, а по желба наросете и пармезан.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: