Рецепти
Италијанска рибина чорба Ана Ѓорова

Специјалитет од риба од италијанската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(500 Грама)

Доматно пире(2 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Свеж магдонос(1 Китка)

Морков(2 )

Пржена сланина(200 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Зелена пиперка(1 )

Масло(3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 14 минути

  1. Рибата исечена на парчиња динстајте ја на малку масло, а потоа додајте пире од домати, лук, магдонос и морков кои мора да се ситно исецкани.
  2. Додајте литар вода и варете ги десетина минути.
  3. Извадете ги парчињата риба, чорбата процедете ја и зачинете ја со пржена сланина, со брашно изматено во ладна вода, сол, бибер и исечкана пиперка и оставете ја да проврие неколку минути.
  4. Потоа, во чорбата вратете ги парчињата риба и сервирајте.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: