Рецепти
Италијанска рибина чорба Ана Ѓорова

Специјалитет од риба од италијанската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(500 Грама)

Доматно пире(2 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Свеж магдонос(1 Китка)

Морков(2 )

Пржена сланина(200 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Зелена пиперка(1 )

Масло(3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 14 минути

  1. Рибата исечена на парчиња динстајте ја на малку масло, а потоа додајте пире од домати, лук, магдонос и морков кои мора да се ситно исецкани.
  2. Додајте литар вода и варете ги десетина минути.
  3. Извадете ги парчињата риба, чорбата процедете ја и зачинете ја со пржена сланина, со брашно изматено во ладна вода, сол, бибер и исечкана пиперка и оставете ја да проврие неколку минути.
  4. Потоа, во чорбата вратете ги парчињата риба и сервирајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: