Рецепти
Италијанска рибина чорба
Специјалитет од риба од италијанската кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Морска риба(500 Грама)
Доматно пире(2 Супени лажици)
Лук(1 Чешне)
Свеж магдонос(1 Китка)
Морков(2 )
Пржена сланина(200 Грама)
Брашно(1 Супена лажица)
Зелена пиперка(1 )
Масло(3 Супени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 14 минути
- Рибата исечена на парчиња динстајте ја на малку масло, а потоа додајте пире од домати, лук, магдонос и морков кои мора да се ситно исецкани.
- Додајте литар вода и варете ги десетина минути.
- Извадете ги парчињата риба, чорбата процедете ја и зачинете ја со пржена сланина, со брашно изматено во ладна вода, сол, бибер и исечкана пиперка и оставете ја да проврие неколку минути.
- Потоа, во чорбата вратете ги парчињата риба и сервирајте.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во