Рецепти
Италијански пирошки Ана Ристеска

Пржена италијанска пица. Со филот можете постојано да експериментирате без грешка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Квасец(25 Грама)

Моцарела сирење(300 Грама)

Домат

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во брашното се става квасецот, претходно растопен во млака вода, малку сол и уште малку вода за да се добие меко тесто.
  2. Водата се додава малку по малку, ако се види дека тестото е тврдо.
  3. Се остава да стаса на ладно место половина час, а потоа тестото се дели на парчиња.
  4. Од нив се прават тркалца дебели 3-4 мм. На едната страна од секое тркалце се става резанка мозарела и 1-2 парчиња домати.
  5. Се поклопува останатиот дел од тестото, полека се стискаат рабовите и се залепуваат.
  6. Се пржат во доста врело маслиново масло.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: