Рецепти
Италијански пирошки
Пржена италијанска пица. Со филот можете постојано да експериментирате без грешка
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Во брашното се става квасецот, претходно растопен во млака вода, малку сол и уште малку вода за да се добие меко тесто.
- Водата се додава малку по малку, ако се види дека тестото е тврдо.
- Се остава да стаса на ладно место половина час, а потоа тестото се дели на парчиња.
- Од нив се прават тркалца дебели 3-4 мм. На едната страна од секое тркалце се става резанка мозарела и 1-2 парчиња домати.
- Се поклопува останатиот дел од тестото, полека се стискаат рабовите и се залепуваат.
- Се пржат во доста врело маслиново масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во