Рецепти
Италијански пирошки Ана Ристеска

Пржена италијанска пица. Со филот можете постојано да експериментирате без грешка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Квасец(25 Грама)

Моцарела сирење(300 Грама)

Домат

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во брашното се става квасецот, претходно растопен во млака вода, малку сол и уште малку вода за да се добие меко тесто.
  2. Водата се додава малку по малку, ако се види дека тестото е тврдо.
  3. Се остава да стаса на ладно место половина час, а потоа тестото се дели на парчиња.
  4. Од нив се прават тркалца дебели 3-4 мм. На едната страна од секое тркалце се става резанка мозарела и 1-2 парчиња домати.
  5. Се поклопува останатиот дел од тестото, полека се стискаат рабовите и се залепуваат.
  6. Се пржат во доста врело маслиново масло.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: