Рецепти
Јагнешка чорба
Вкусна јагнешка чорба со ориз и зачини
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јагнешки дроб и срце(и цревца )
Масло(малку )
Ориз(30 Грама)
Вегета(1 Супена лажица)
Јајце(1 )
Црвен вински оцет(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Во тенџере се ставаат да се варат дробот, цревцата и срцето.
- Кога ќе се сварат, водата се процедува низ цедилка и се остава настрана, а јагнешкиот ситнеж се сечка и се враќа во течноста.
- Се зачинува со вегета, се додава маслото и оризот и се става да се вари.
- На крајот откако ќе се свари чорбата ги додаваме јајцето (претходно изматено), винскиот оцет, биберот и магдоносот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во