Рецепти
Јагнешка чорба Ана Ѓорова

Вкусна јагнешка чорба со ориз и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешки дроб и срце(и цревца )

Масло(малку )

Ориз(30 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Црвен вински оцет(2 Супени лажици)

Бибер

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тенџере се ставаат да се варат дробот, цревцата и срцето.
  2. Кога ќе се сварат, водата се процедува низ цедилка и се остава настрана, а јагнешкиот ситнеж се сечка и се враќа во течноста.
  3. Се зачинува со вегета, се додава маслото и оризот и се става да се вари.
  4. На крајот откако ќе се свари чорбата ги додаваме јајцето (претходно изматено), винскиот оцет, биберот и магдоносот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: