Рецепти
Јагнешка чорба Ана Ѓорова

Вкусна јагнешка чорба со ориз и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешки дроб и срце(и цревца )

Масло(малку )

Ориз(30 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Црвен вински оцет(2 Супени лажици)

Бибер

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тенџере се ставаат да се варат дробот, цревцата и срцето.
  2. Кога ќе се сварат, водата се процедува низ цедилка и се остава настрана, а јагнешкиот ситнеж се сечка и се враќа во течноста.
  3. Се зачинува со вегета, се додава маслото и оризот и се става да се вари.
  4. На крајот откако ќе се свари чорбата ги додаваме јајцето (претходно изматено), винскиот оцет, биберот и магдоносот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: