Рецепти
Јагнешка чорба Ана Ѓорова

Вкусна јагнешка чорба со ориз и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешки дроб и срце(и цревца )

Масло(малку )

Ориз(30 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Црвен вински оцет(2 Супени лажици)

Бибер

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тенџере се ставаат да се варат дробот, цревцата и срцето.
  2. Кога ќе се сварат, водата се процедува низ цедилка и се остава настрана, а јагнешкиот ситнеж се сечка и се враќа во течноста.
  3. Се зачинува со вегета, се додава маслото и оризот и се става да се вари.
  4. На крајот откако ќе се свари чорбата ги додаваме јајцето (претходно изматено), винскиот оцет, биберот и магдоносот.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: