Рецепти
Јагнешка дроб-чорба Ана Ѓорова

Топла чорба за во ладните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јагнешките дропчиња се ставаат да се варат.
  2. Кога се сварени, се вадат и се сечкаат, па повторно се враќаат во водата.
  3. Пропржете го брашното на малку масло и додајте црвен пипер. Мешајте додека не почне да мириса и тргнете настрана.
  4. Кога одново ќе провријат дропчињата во водата, се додава запршката од брашно и црвен пипер.
  5. Се меша и во чорбата се додава и малку ориз и се остава да се свари.
  6. Во друг сад жолчките се мешаат со млекото и се додава малку оцет, па се остава настрана.
  7. Кога сè е сварено, се трга тенџерето од шпоретот и се зачинува со жолчките.
  8. Во чорбата се додава по вкус и сол, бибер и сечкан магдонос и се сервира топла.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: