Рецепти
Јагнешка дроб-чорба Ана Ѓорова

Топла чорба за во ладните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јагнешките дропчиња се ставаат да се варат.
  2. Кога се сварени, се вадат и се сечкаат, па повторно се враќаат во водата.
  3. Пропржете го брашното на малку масло и додајте црвен пипер. Мешајте додека не почне да мириса и тргнете настрана.
  4. Кога одново ќе провријат дропчињата во водата, се додава запршката од брашно и црвен пипер.
  5. Се меша и во чорбата се додава и малку ориз и се остава да се свари.
  6. Во друг сад жолчките се мешаат со млекото и се додава малку оцет, па се остава настрана.
  7. Кога сè е сварено, се трга тенџерето од шпоретот и се зачинува со жолчките.
  8. Во чорбата се додава по вкус и сол, бибер и сечкан магдонос и се сервира топла.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: