Рецепти
Јагнешка јогуртли-тава Ана Ристеска

Лесна јагнешка јогурт тава по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Јагнешкото месо го ставаме во вода да се вари. Морковите ги сечкаме и го ставаме заедно да се варат. Во водата го додаваме и ловоровиот лист.
  2. Оризот го запржуваме, потоа ги додаваме и сите зачини – мешан зачин, бибер, сол и ситно сечкан магдонос.
  3. Водата во која се вареа месото и морковите ја додаваме во оризот. Потоа ги додаваме и месото и сварените моркови. Ја ставаме тепсијата во загреана рерна на 180 степени.
  4. Јајцата ги матиме со жица за матење. Во изматените јајца го додаваме јогуртот и убаво мешаме. Оваа смеса ја истураме врз оризот, па враќаме во рерна да се пече додека убаво зарумени.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: