Рецепти
Јагнешка јогуртли-тава Ана Ристеска

Лесна јагнешка јогурт тава по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Јагнешкото месо го ставаме во вода да се вари. Морковите ги сечкаме и го ставаме заедно да се варат. Во водата го додаваме и ловоровиот лист.
  2. Оризот го запржуваме, потоа ги додаваме и сите зачини – мешан зачин, бибер, сол и ситно сечкан магдонос.
  3. Водата во која се вареа месото и морковите ја додаваме во оризот. Потоа ги додаваме и месото и сварените моркови. Ја ставаме тепсијата во загреана рерна на 180 степени.
  4. Јајцата ги матиме со жица за матење. Во изматените јајца го додаваме јогуртот и убаво мешаме. Оваа смеса ја истураме врз оризот, па враќаме во рерна да се пече додека убаво зарумени.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: