Рецепти
Јанија со јагнешко месо Ана Ѓорова

Манџа од јагнешко месо со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Домат(1/2 Килограм)

Зелена пиперка(4-5 )

Целер(1 )

Морков(1 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Свинска маст(1-2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Месото измијте го, исечете го на парчиња и ставете го да се вари во тенџере со вода.
  2. Кромидот ситно исечкајте го и ставете го да се пржи во тава со маст, а потоа додајте црвен пипер, промешајте и ставете ја пропржената смеса во тенџерето каде што се вари месото.
  3. Доматите излупете ги и исечете ги на средни парчиња, пиперките, целерот и морковот исто така исечкајте ги и сè додајте во тенџерето.
  4. Поклопете со капак и варете ја јанијата на тивок оган, околу 30-40 минути додека течноста не изврие, но не целосно.
  5. Кон крајот на варењето додајте исечкан магдонос. Јанијата послужете ја со гарнир од млад компир, прелеан во свинска растопена маст и сечкан магдонос и со свежа салата.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: