Рецепти
Кајзерици Ана Ѓорова

Превкусно печиво што може да го користите за сендвичи или како додаток со разни намази и салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(200 Милилитри)

Квасец(1 )

Брашно(500 Грама)

Маргарин(125 Грама)

Масло(1 Супена лажица)

Сол

Шеќер

Сирење

Сусам

Белка од јајце

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од сите состојки (освен сирењето, белката и сусамот) и се остава да стаса.
  2. Откако тестото ќе стаса, од него се откинува дел, се замесува со дланките и се става сирење, па се затвора како топка.
  3. Постапката се повторува со целото тесто.
  4. Топките се редат врз намастен плех, се премачкуваат со белки и се става сусам.
  5. Се печат во загреана рерна додека добијат убава боја.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: