Рецепти
Карфиол на скара (хроно) Ана Ѓорова

Одличен здрав гарнир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(5 )

Кромид(2 Главици)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Рузмарин(1 Кафена лажица)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Подгответе ја скарата, ставете намрсена фолија за печење и ставете ги парчињата карфиол.
  2. Над парчињата карфиол додајте кромид на кругови и зачинете со темјан, рузмарин, сол, бибер и уште малку маслиново масло.
  3. Потоа, покријте го карфиолот со уште едно парче фолија и гответе 20тина минути вртејќи ја фолијата на двете страни.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: