Рецепти
Клуб сендвич Ана Ѓорова

Послужете ги со пржени компири со сос по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(15 Парчиња)

Домат(2 )

Марула(60 Грама)

Сланина(20 Парчиња)

Пилешко месо(250 Грама)

Мајонез

Сенф

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Парчињата леб испечете ги на скара или на тостер од двете страни додека станат малку крцкави.
  2. Сланината пржете ја во тава додека стане крцкава.
  3. Во друга тава пржете го пилешкото месо, претходно исечено на ленти, зачинето со сол, бибер (може и црвен пипер) и масло.
  4. Марулата исечкајте ја, а доматите исечете ги на ленти.
  5. Врз една испечена кришка леб намачкајте мајонез и додајте слој марула и пилешко. Покријте со друго лепче и тоа премачкајте го со сенф и додајте од сланината и доматите, па поклопете со трета кришка леб.
  6. Постапката повторете ја со сите состојки, сендвичите исечете ги на половинки  и послужете ги веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: