Рецепти
Кнедли од џигер Ана Ристеска

Кнедлите ви предлагаме да ги послужите со зелена салата и печени компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(500 Грама)

Димена сланина(125 Грама)

Свинска маст(250 Грама)

Брашно(150 Грама)

Магдонос(30 Грама)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Измешајте ги заедно џигерот, сланината, кромидот, магдоност и свинската маст во блендер.
  2. Додајте ги јајцата и брашното и зачинете.
  3. Измешајте со лажица за да добиете мазна смеса.
  4. Формирајте ги кнедлите користејќи 2 супени лажици.
  5. 3 литри посолена вода ставете да се врие.
  6. Ставете ги кнедлите да се варат околу 10 минути додека не испловат на површината, исцедете ги и послужете ги топли.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: