Рецепти

Кнедли од џигер
Кнедлите ви предлагаме да ги послужите со зелена салата и печени компири
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински џигер(500 Грама)
Димена сланина(125 Грама)
Свинска маст(250 Грама)
Брашно(150 Грама)
Магдонос(30 Грама)
Јајце(2 )
Путер(50 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Измешајте ги заедно џигерот, сланината, кромидот, магдоност и свинската маст во блендер.
- Додајте ги јајцата и брашното и зачинете.
- Измешајте со лажица за да добиете мазна смеса.
- Формирајте ги кнедлите користејќи 2 супени лажици.
- 3 литри посолена вода ставете да се врие.
- Ставете ги кнедлите да се варат околу 10 минути додека не испловат на површината, исцедете ги и послужете ги топли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во