Рецепти
Кнедли со сирење (Kluski z białego sera) Ана Ристеска

Интересни полски кнедли кои можете да ги послужите со свежа салата и бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3 Чаши)

Јајце(2 )

Урда(200 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Урдата ја гмечиме и ја посолуваме.
  2. Измешајте ja со јајцата со дрвена лажица.
  3. Со влажна лажица се зема од тестото и се формират топчиња (кнедли) кои се стават во врела солена  вода.
  4. Се варат 4 – 5 минути.
  5. Се вадат со решеткаста лажица и се ставаат на загреана чинија.
  6. Се поливат со растопен путер и пржена сланина.
  7. Овие кнедли одат одлично во комбинација со свежи салати.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: