Рецепти
Ќофтиња од ослиќ Ана Ѓорова

Сочни ќофтиња од риба, кромид и магдонос со гарнир од пире од спанаќ и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(400 Грама)

Леб(1 Парче)

Кромид(0.5 Главица)

Јајце(2 )

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сечкан магдонос(2-3 Супени лажици)

Брашно(3-4 Супени лажици)

Масло(2-3 Супени лажици)

Спанаќ(100 Грама)

Компир(100 Грама)

Млеко(0.5 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тава на малку масло се пропржува исечканиот кромид.
  2. Ослиќот се сече на филети кои потоа се мелат и пасираат со 1 парче леб потопен во вода и пропржениот кромид. Се додава 1 јајце, малку сол и црн пипер и ситно сечкан магдонос и убаво се соединува.
  3. Од смесата се прават ќофтиња кои подоцна се валкаат во брашно и 1 јајце и се пржат во тава со загреано масло.
  4. Се варат спанаќот и компирите и се пасираат. Се додава малку млеко и малку бибер.
  5. Ќофтињата од ослиќ се послужуваат со пирето од спанаќ и компири и свежа салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: