Рецепти
Ќофтиња од ослиќ Ана Ѓорова

Сочни ќофтиња од риба, кромид и магдонос со гарнир од пире од спанаќ и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(400 Грама)

Леб(1 Парче)

Кромид(0.5 Главица)

Јајце(2 )

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сечкан магдонос(2-3 Супени лажици)

Брашно(3-4 Супени лажици)

Масло(2-3 Супени лажици)

Спанаќ(100 Грама)

Компир(100 Грама)

Млеко(0.5 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тава на малку масло се пропржува исечканиот кромид.
  2. Ослиќот се сече на филети кои потоа се мелат и пасираат со 1 парче леб потопен во вода и пропржениот кромид. Се додава 1 јајце, малку сол и црн пипер и ситно сечкан магдонос и убаво се соединува.
  3. Од смесата се прават ќофтиња кои подоцна се валкаат во брашно и 1 јајце и се пржат во тава со загреано масло.
  4. Се варат спанаќот и компирите и се пасираат. Се додава малку млеко и малку бибер.
  5. Ќофтињата од ослиќ се послужуваат со пирето од спанаќ и компири и свежа салата.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: