Рецепти
Ќофтиња со домати Ана Ѓорова

Ќофтиња од мелено месо во вкусен сос од домати и пиперки. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(1 килограм позрели )

Црвена бабура(1 )

Кромид(2 помали главици )

Лук(1 Чешне)

Масло(3 Супени лажици)

Бибер

Мајчина душичка

Кечап(3 Супени лажици)

Мешано мелено месо(375 Грама)

Леб(1 Парче)

Јајце(1 )

Сенф(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Доматите натопете ги за момент во врела вода и излупете ги. Исечете ги на четвртини и извадете им ги семките.
  2. Пиперката исечете ја на четвртини, извадете ѝ ги семките, измијте ја и исечете ја на долгнавести парчиња.
  3. Излупете ги кромидот и лукот, ситно исечкајте ги и пропржете ги на масло. Додајте ја пиперката и пржете ја 5-6 минути. Додајте ги и доматите, па сето тоа зачинете го со бибер, сол и мајчина душичка.
  4. Динстајте на ниска температура околу 5 минути, потоа додајте го кечапот.
  5. Во меѓувреме измешајте го меленото месо со 1 парче натопен леб.
  6. Додајте го јајцето, сенфот, вињакот, сол и бибер и со рацете добро замесете ја смесата.
  7. Оформете ќофтиња и пржете ги на масло додека убаво заруменат, па сервирајте ги со варивото од домати.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: