Рецепти
Кох со тиквички и шампињони Ана Ристеска

Лесен ручек за целото семејство кој можете да го комбинирате со кисело млеко или павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Тиквичките и морковот се рендаат на крупната страна на рендето.
  2. Се додава во нив изрендано или ситно издробеното сирење.
  3. Се додаваат сите преостанати состојки – гриз, брашно, прашок за печиво, масло за јадење и киселото млеко, па се заедно се меша.
  4. На крај се додаваат и матените јајца и со дрвена лажица се промешува за да се соединат сите состојки.
  5. Во намрсена тава се става половина од смесата, па врз неа се редат шампињоните исечкани на листови, па врз нив се става и преостанатиот дел од смесата со тиквички.
  6. Одозгора се посипува со лебни ронки, пармезан и сусам и се става да се пече во загреана рерна на 250 степени околу 45 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: