Рецепти
Кокос бомбици Ана Ѓорова

Бели бомбици кои одлично изгледаат и имаат одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосови снегулки(1 Чаша)

Брашно(1 Чаша)

Шеќер(1 1/4 Чаша)

Сол(1 Прстофат)

Несолен путер(6 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Млеко(4 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Измешајте ги кокосовите снегулки, брашното, 1/4 чаша шеќер и солта.
  2. Додајте ја ванилата и путерот (кој претходно треба малку да го извадите од фрижидер да омекне).
  3. Измешајте ја целата смеса убаво и формирајте бомбици со големина на орев, па редете го во плех врз хартија за печење (со оваа доза испаѓаат 24-25 бомбици). Редете ги одделени една од друга за да не се залепат при печењето.
  4. Печете ги во претходно загреана рерна на 180 степени, 15 минути.
  5. Во меѓувреме во друг сад измешајте ја останатата 1 чаша шеќер со млеко по потреба за да добиете густа смеса.
  6. Готовите бомбици извалкајте ги во глазурата од шеќер, па во кокосови снегулки и оставете ги настрана да се исушат. Послужете ги во декоративни хартиени кошнички.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: