Рецепти
Кокос бомбици Ана Ѓорова

Бели бомбици кои одлично изгледаат и имаат одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосови снегулки(1 Чаша)

Брашно(1 Чаша)

Шеќер(1 1/4 Чаша)

Сол(1 Прстофат)

Несолен путер(6 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Млеко(4 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Измешајте ги кокосовите снегулки, брашното, 1/4 чаша шеќер и солта.
  2. Додајте ја ванилата и путерот (кој претходно треба малку да го извадите од фрижидер да омекне).
  3. Измешајте ја целата смеса убаво и формирајте бомбици со големина на орев, па редете го во плех врз хартија за печење (со оваа доза испаѓаат 24-25 бомбици). Редете ги одделени една од друга за да не се залепат при печењето.
  4. Печете ги во претходно загреана рерна на 180 степени, 15 минути.
  5. Во меѓувреме во друг сад измешајте ја останатата 1 чаша шеќер со млеко по потреба за да добиете густа смеса.
  6. Готовите бомбици извалкајте ги во глазурата од шеќер, па во кокосови снегулки и оставете ги настрана да се исушат. Послужете ги во декоративни хартиени кошнички.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: