Рецепти
Кокос пралини
Вкусен и непечен десерт за љубителите на чоколадото во комбинација со какао
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црно чоколадо(150 Грама)
Слатка павлака(50 Милилитри)
Кокос(50 Грама)
Маргарин(30 Грама)
Шеќер(120 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Истопете го чоколадото и премачкајте го силиконскиот калап за пралини.
- Ставете го во фрижидер да се стегне, па постапката повторете ја уште еднаш или двапати.
- Истопете го маргаринот, па додајте слатка павлака, кокос и шеќер. Мешајте додека смесата се соедини, па наполнете го калапот обложен со чоколадо.
- Вратете во фрижидер да се стегне, па прелијте ги пралините со преостанатото чоколадо за да се наполни калапот до врв.
- Вратете го калапот во фрижидер, па кога добро ќе се стегне, превртете го и извадете ги готовите пралини.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во