Рецепти
Кокос пралини Ана Ѓорова

Вкусен и непечен десерт за љубителите на чоколадото во комбинација со какао

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(150 Грама)

Слатка павлака(50 Милилитри)

Кокос(50 Грама)

Маргарин(30 Грама)

Шеќер(120 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Истопете го чоколадото и премачкајте го силиконскиот калап за пралини.
  2. Ставете го во фрижидер да се стегне, па постапката повторете ја уште еднаш или двапати.
  3. Истопете го маргаринот, па додајте слатка павлака, кокос и шеќер. Мешајте додека смесата се соедини, па наполнете го калапот обложен со чоколадо.
  4. Вратете во фрижидер да се стегне, па прелијте ги пралините со преостанатото чоколадо за да се наполни калапот до врв.
  5. Вратете го калапот во фрижидер, па кога добро ќе се стегне, превртете го и извадете ги готовите пралини.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: