Рецепти
Кокос пралини Ана Ѓорова

Вкусен и непечен десерт за љубителите на чоколадото во комбинација со какао

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(150 Грама)

Слатка павлака(50 Милилитри)

Кокос(50 Грама)

Маргарин(30 Грама)

Шеќер(120 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Истопете го чоколадото и премачкајте го силиконскиот калап за пралини.
  2. Ставете го во фрижидер да се стегне, па постапката повторете ја уште еднаш или двапати.
  3. Истопете го маргаринот, па додајте слатка павлака, кокос и шеќер. Мешајте додека смесата се соедини, па наполнете го калапот обложен со чоколадо.
  4. Вратете во фрижидер да се стегне, па прелијте ги пралините со преостанатото чоколадо за да се наполни калапот до врв.
  5. Вратете го калапот во фрижидер, па кога добро ќе се стегне, превртете го и извадете ги готовите пралини.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: